Over

Bram Vandromme

Ik ben Bram. Geboren in Roeselare en nu trotse Kortrijkzaan. Papa en familieman. Ik hou van mijn vrienden, sporten en muziek. Voor een babbel, met een lekkere kop koffie of een goed glas wijn, ben ik erg makkelijk te overtuigen. Ondernemingszin, enthousiasme en drive zijn me niet vreemd.

Sinds 2006 ben ik actief als advocaat en in 2011 begon ik mijn eigen kantoor. Het kantoor bouwde ondertussen een ruime expertise uit in het omgevingsrecht en administratief recht.

Na ervaring op te doen als advocaat bij de kantoren CMS DeBacker, Publius en Verbist, werd op 1 augustus 2011 BRAMVANDROMME advocatenkantoor opgestart.

Tussen 1 april 2017 en 1 november 2018 was ik extern deskundige 'ruimte' bij de gewestelijke omgevingsvergunningscommissie (GOVC).

Naast mijn hoofdactiviteit als advocaat, word ik vaak uitgenodigd als spreker voor opleidingen, voordrachten en workshops over het omgevingsrecht en de toekomst van de advocatuur.

"Een ivoren toren is niet aan mij besteed. Ik hou er ook van om te spreken, te schrijven en mij te engageren."

Ik schrijf vaak. Ik schreef recent een boek over asbest (Die Keure), maakte een poos deel uit van de redactie van TOO ('Tijdschrift voor Omgevingsrecht en Omgevingsbeleid', Vanden Broele) en van STORM ('Stedenbouw, Omgeving, Ruimtelijke ordening en Milieu’, die Keure) Tot 31 augustus 2014 was ik ook zes jaar lang assistent ‘administratief recht aan de Katholieke Universiteit van Leuven, afdeling Kortrijk (KULAK).

Ik ben graag actief aan de balie. Na zes jaar bij de conferentie van Kortrijk (waarvan 14-16 als voorzitter), werd ik in 16 lid van de raad van de Orde van de balie Kortrijk. Ik was intens betrokken bij het fusieproces tot de balie West-Vlaanderen en maakte sinds 18 deel uit van de raad van de Orde van de balie West-Vlaanderen. Tot voor kort was ik bestuurder bij de Orde van Vlaamse Balies (OVB) met de portefeuilles communicatie en toekomstvisie. Ik ben ondertussen opnieuw lid van de raad van de Orde van de balie West-Vlaanderen en verkozen voor de algemene vergadering bij de OVB.

Ik heb een grote interesse voor alles wat verandering in de advocatuur aangaat en de digitale (r)evolutie die het beroep zal uitdagen in de toekomst. Ik ben samen met enkele andere advocaten Future Lawyers Belgium opgestart, een organisatie dat advocaten wil stimuleren om te innoveren, en startte, samen met Sofie Spriet, ook Togbåt op, dat advocatenkantoren wil helpen om de klant centraal te plaatsen, zo hun werking te verbeteren en een toekomstplan op te maken.

U kan mij rechtstreeks contacteren op bram@bramvandromme.be