Over

Bram Vandromme

Geboren in Roeselare en nu Kortrijkzaan. Papa en familieman. Ik hou van mijn vrienden, sporten en muziek. Voor een babbel, met een lekkere kop koffie of een goed glas wijn, ben ik erg makkelijk te overtuigen. Ondernemingszin, enthousiasme en drive zijn me niet vreemd.

Sinds 2006 ben ik actief als advocaat en ik startte in 2011 mijn eigen kantoor op. Het kantoor bouwde ondertussen een ruime expertise uit in het omgevingsrecht en administratief recht. Hoe dat verloopt, leest u verder.

Na ervaring op te doen als advocaat bij de kantoren CMS DeBacker, Publius en Verbist, werd op 1 augustus 2011 BRAMVANDROMME advocatenkantoor opgestart.

Tussen 1 april 2017 en 1 november 2018 was ik extern deskundige 'ruimte' bij de gewestelijke omgevingsvergunningscommissie (GOVC).

Naast mijn hoofdactiviteit als advocaat, word ik vaak uitgenodigd als spreker voor opleidingen, voordrachten en workshops over het omgevingsrecht en de toekomst van de advocatuur.

"Een ivoren toren is niet aan mij besteed. Ik hou er ook van om te spreken, te schrijven en mij te engageren."

Ik schrijf vaak. Ik schreef net een boek over asbest (Die Keure), maak deel uit van de redactie van TOO ('Tijdschrift voor Omgevingsrecht en Omgevingsbeleid', Vanden Broele) en van STORM ('Stedenbouw, Omgeving, Ruimtelijke ordening en Milieu’, die Keure) Tot 31 augustus 2014 was ik ook assistent ‘administratief recht aan de Katholieke Universiteit van Leuven, afdeling Kortrijk (KULAK).

Een overzicht van mijn eerder wetenschappelijk werk, kan u hier terugvinden.

Ik ben graag actief aan de balie. Na zes jaar bij de conferentie van Kortrijk (waarvan 14-16 als voorzitter), werd ik in 16 lid van de raad van de Orde van de balie Kortrijk. Ik was intens betrokken bij het fusieproces tot de balie West-Vlaanderen en maakt sinds 18 deel uit van de raad van de Orde van de balie West-Vlaanderen. Ik ben ook voorzitter van het departement communicatie & IT aan onze balie.

Ik heb een grote interesse voor alles wat innovatie in de advocatuur aangaat en de digitale (r)evolutie die het beroep zal uitdagen in de toekomst. Ik ben co-founder van Future Lawyers Belgium, een organisatie dat advocaten wil stimuleren om te innoveren, en startte recent, samen met Sofie Spriet, ook Togbåt op, dat advocatenkantoren wil helpen om de klant centraal te plaatsen en zo hun dienstverlening te verbeteren.

U kan mij rechtstreeks contacteren op bram@bramvandromme.be

Twitter

Laatste tweets

RT : Bereiken deontologie, tuchtrecht en tuchtrechtspraak wel hun doel? Wat brengt de toekomst van de advocatuur? Van hart…
Het licht was al uit, dat de lampen zouden volgen, was een kwestie van tijd. 2020, tijd voor een andere justitie.
Ze zijn nochtans klaar voor de toekomst! *zucht
Verdriedubbel gerust het jaarlijks aantal zieken in het artikel.