Over

Bram Vandromme

Geboren in Roeselare en nu Kortrijkzaan. Papa en familieman. Houdt van zijn vrienden, van sporten en van muziek. Voor een boeiende babbel, met een lekkere kop koffie of een goed glas wijn, is Bram erg makkelijk te overtuigen. Ondernemingszin, enthousiasme en drive zijn Bram niet vreemd.

Bram is sinds 2006 actief als advocaat en startte zijn eigen kantoor in 2011. Hij bouwde ondertussen een ruime expertise uit in de vakdomeinen die het kantoor behandelt. Hoe dat verloopt, leest u verder. 

Na ervaring op te doen als advocaat bij de kantoren CMS DeBacker, Publius en Verbist advocatuur, werd door Bram op 1 augustus 2011 BRAMVANDROMME advocatenkantoor opgestart.

Tussen 1 april 2017 en 1 november 2018 was Bram door de Minister van Omgeving aangesteld als extern deskundige 'ruimte' bij de gewestelijke omgevingsvergunningscommissie (GOVC). 

Naast zijn hoofdactiviteit als advocaat, doceert Bram 'omgevingsrecht' bij Syntra (West) in de opleidingen ‘ondernemer/zaakvoerder’, ‘vastgoedexpert’ en ‘milieucoördinator (niveaus A en B)’ en is hij veelgevraagd spreker voor opleidingen, voordrachten en workshops over het omgevingsrecht.

"Een ivoren toren is niet aan mij besteed. Ik hou er ook van om te spreken, te schrijven en mij te engageren."

Bram maakt deel uit van de redactie van TOO ('Tijdschrift voor Omgevingsrecht en Omgevingsbeleid', Vanden Broele) en van STORM ('Stedenbouw, Omgeving, Ruimtelijke ordening en Milieu’, die Keure) Tot 31 augustus 2014 was Bram ook assistent ‘administratief recht aan de Katholieke Universiteit van Leuven, afdeling Kortrijk (KULAK). 

Een overzicht van het wetenschappelijk werk van Bram, kan u hier terugvinden.

Ik ben graag actief aan de balie. Na zes jaar bij de conferentie van Kortrijk (waarvan 14-16 als voorzitter), werd ik in 16 lid van de raad van de Orde van de balie Kortrijk. Ik was intens betrokken bij het fusieproces tot de balie West-Vlaanderen en maak sinds 18 deel uit van de raad van de Orde van de balie West-Vlaanderen. Ik ben ook voorzitter van het departement communicatie & IT aan onze balie.

Bram heeft ook een grote interesse voor alles wat innovatie (o.m. legal tech) aangaat en de digitale (r)evolutie die het beroep zal uitdagen in de toekomst. Hij is ook co-founder van Future Lawyers Belgium, een organisatie dat advocaten wil stimuleren om te innoveren.

U kan Bram rechtstreeks contacteren op bram@bramvandromme.be

Twitter

Laatste tweets

Kunnen wij even PM'en hierover? Bedankt!
Het zwarte gat in de praktijk. Data is king, behalve bij ons in justitie. Kunnen we eigenlijk nog verder afglijden?
RT : Getest en goedgekeurd ✔️ Chatbot van en zet mensen die toegang zoeken tot justitie met aantal e…
op de foto >> uitnodiging om in te schrijven met een nieuw project ?
‘In hoogtechnologische tijden moeten we meer inzetten op menselijke kwaliteiten. Ook tijdens opleidingen en bijscho…